Running therapie voor uitdaging en genezing

Mensen die last hebben van een depressie of andere psychische klachten, kunnen kiezen uit een groot aantal therapieën. De ene therapie kan thuis gevolgd worden, waar de andere therapie alleen kan werken in contact met een professional. Een vorm van therapie die iedereen in eigen hand kan houden, is de running therapie.

Bij running therapie daagt iedereen zichzelf uit met zelf opgestelde doelen. Door het behalen van de eigen doelen ontstaat er een goed gevoel over het eigen kunnen en de eigen inzet. Deze wijze van denken en voelen zorgt voor een hoge eigenwaarde. En dat zorgt uiteraard voor het terugdringen van psychische klachten zoals depressie en angsten. Hardlopen is een activiteit die ontspannend werkt en waarbij de gedachten eenvoudiger op een rij gezet kunnen worden.

Running therapie heeft een positief effect op de gesteldheid van de mens, maar is ook heel goed voor de ontwikkeling van het lichaam. Door het ontwikkelen van een betere conditie zullen zowel het eetpatroon als het slaappatroon weer meer in balans komen. Met een betere conditie zal ook de vorm van het lichaam verbeteren, wat zorgt voor een hoger zelfbeeld. En uiteraard voor een betere gezondheid.

Running therapie

Reacties zijn gesloten.