Het belang van gezondheid tijdens het wek

Iedereen die werkt weet dat gezondheid en werk een wisselwerking hebben op elkaar. Werk kan ervoor zorgen dat de werknemer zich goed voelt over zichzelf en aan de andere kant zorgt stress op het werk voor een verhoging van het gevoel van stress. Stress kan zich ontwikkelen tot een depressie. En eenmaal geconfronteerd met een depressie kost het veel tijd en moeite om hier weer bovenop te kunnen komen.

Er zijn een aantal tips voor werknemers en werkgevers die ervoor kunnen zorgen dat stress en depressie op het werk teruggedrongen kunnen worden. Werknemers doen er goed aan om hun werk goed te organiseren en zo gestructureerd te werk te gaan. Daarnaast is assertiviteit een belangrijke eigenschap die ontwikkeld moet worden. Door assertief te reageren, zorgt de werknemer ervoor dat anderen geen misbruik van hem maken.

Ook de werkgever speelt een rol in het beperken van stress op het werk. Dit gaat van eenvoudige zaken als geschikte kantoormeubelen tot een cursus stressmanagement en stresspreventie voor zichzelf en waar nodig ook voor werknemers. Ook het bekijken en verbeteren van sociale contacten binnen het werk is een manier om te voorkomen dat stress ontstaat.

Stress

Reacties zijn gesloten.